UA-73131864-1

Спортни танци и акробатика

Спортни танци и акробатика

Спортните танци се считат за вид спорт и като такъв се танцуват под строго определени правила.

Разделени са на две големи групи, в зависимост от характеристиките и произхода си: латиноамерикански и стандартни танци.

Латиноамериканските танци са отличават със своята пищност, характерното движение на бедрата и таза, и по-свободното движение между партньорите.

Стандартните танци, чийто произход е обвързан с изисканите балове през миналите векове, се характеризират със строго определен хват и позиция на тялото, прави бедра и елегантност и консервативност на движенията. 


Аеробиката или аеробни упражнения, наричани още кардио е комплекс от физически упражнения, които обикновено се изпълняват на фона на музика.Наричат се аеробни, защото са свързани с насищане на кръвта с големи количества кислород поради усилените дишане и кръвообращение, при което в тялото мазнините се окисляват, т.е. „изгарят“.

Тя тренира и увеличава силата, мощността, гъвкавостта и координираността. Аеробиката е много популярна сред жените, които я практикуват на групи или пред телевизора.


Pole Dance Танцуването на пилон е изкуство, което комбинира в себе си по необикновен начин танц и гимнастика.

То е световно признато като вид фитнес програма, която тренира едновременно цялото тяло, както и отделни мускулни групи, които не могат да бъдат развити при стандартни фитнес упражнения.
Покажи:
Подреждане по: